ПРОМО Уикенд в страната на Граф Дракула -Синя,Бран и Брашов, тръгване от Пловдив

Facebook


ПРОМО Уикенд в страната на" Граф Дракула "- Румъния 2018 г.

СОФИЯ – БУКУРЕЩ – СИНАЯ – БРАН – БРАШОВ – СОФИЯ

Автобусна екскурзия 3 дни / 2 нощувки

с тръгване от София – Плевен – Русе – Велико Търново (с препотвърждение)

 

П Р О Г Р А М А

ДЕН 1:  06.00 часа отпътуване от София - автогара Сердика (бивш Трафик Маркет) по маршрут София – Плевен – Русен – Дунав мост – Букурещ. Пътуване  по мар София – Плевен – Русе, с възможност за качване от градовете както следва : (08:00 ч. от магазин „МЕТРО”, Плевен; 10:30 ч. от бензиностанция „Лукойл”, Русе), преминаване на Дунав мост и на границата с Румъния.

Около обяд пристигане в Букурещ – град на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като малкия Париж. Панорамна обиколка на северната централна част на града (включена в цената): Народния театър; паметника на Ромул и Рем; Университета; площада на Победата; сградата на Министерски съвет; къщата на Джиджи Бекали – собственика на ФК Стяуа; площада на летците; дипломатическия квартал; триумфалната арка; Държавната печатница и др. Посещение на прочутия Музей на селото (входната такса се заплаща допълнително), намиращ се в парка Хераструл, на брега на едноименното езеро – етнографски комплекс с над 270 реконструирани автентични къщи и съоръжения – вятърни мелници, дървени църкви и дори стара панаирна въртележка, от различни райони на страната. Свободно време.

Отпътуване към величествените Карпати и тяхната „перла” – курорта Синая. Посещение на Синайския манастир (входната такса се заплаща допълнително), построен през 17 век и дал името си на града, който възниква около него. Настаняване в хотел 2*/3*. Свободно време. Нощувка.

Ден 2:  Закуска: Посещение на замъка “Пелеш” (входната такса се заплаща допълнително) - построен в алпийски стил в периода 1873-1883 година като лятна резиденция на румънския крал Карол І. Замакът впечатлява със своята колекция от произведения на изкуството - скулптури, живопис, мебели, над 4000 експоната на оръжия и доспехи, златни и сребърни изделия, изделия от слонова кост, гобелени и книги, която се нарежда сред най-добрите в Източна и Централна Европа.

Отпътуване за   Бран и Брашов  (целодневната екскурзия е включена в цената). Посещение на замъка “Бран” (входната такса се заплаща допълнително), известен още като замъка на “Дракула” - впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена върху скала висока 60 м. в периода 1377 г. и 1382 г. В миналото замъкът е служил за ловна резиденция на страховития граф Влад III Дракул – кръвожаден и безмилостен владетел на Влахия, управлявал през 15 век. Именно легендите за жестокостта на графа и мистичните предания и суеверия за свръхестествени същества, бродещи из земите на Трансилвания, вдъхновяват ирландския писател Брам Стокър за написването на един от най-прочутите романи на нашето време „Дракула”. Свободно време в района на замъка.

Отпътуване за град  Брашов – център на българската емиграция през Възраждането, където Петър Берон издава Рибния буквар. Живописният град е известен и с факта, че разделя Източните и Южните Карпати. Пешеходна разходка из града с разглежглеждане на: Черната църква (входната такса се заплаща допълнително) – най-голямата постройка в готически стил на територията на Румъния, Старото кметство, централния площад и др.Връщане в хотела в Синая. Свободно време. Нощувка.

По желание (срещу допълнително заплащане) ,можем да ви организираме  вечеря в местен ресторант с традиционни ястия и музика на живо. 

Ден 3:  Закуска: Отпътуване за Букурещ и продължение на обиколния тур  на града с посещение на  къщата-музей на Джордже Енеску – определян като най-великия румънски композитор; Концертната зала Атене – най-красивата сграда в Букурещ, построена в неокласически стил; Площадът на Революцията; паметникът на Карол I, намиращ се пред Кралския дворец; Художествената галерия; Исторически музей; Военния клуб; Двореца на парламента или Двореца на Чаушеску, където в момента се помещава държавния парламент втората по големина административна сграда в света след Пентагона в САЩ.

Свободно време в центъра на града с  възможност за разходка, шопинг и обяд в старата част  на Букурещ.

Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
 

Пакетни цени при настаняване в стандартна стая Синая в хотел 2*/3*

Дати на заминаване

Възр. в двойна стая

Единична стая

Трети възрастен

2-ма възр. + 1 дете
 (0-5.99)

2-ма възр. + 1 дете
 (6-11.99)

февруари

март

142 лв

212 лв

142 лв

355лв

355 лв

 

16.02.

03.03. 16.03. 30.03.

април

май

142 лв

212 лв

142 лв

355лв

355 лв

06.04.
13.04.
20.04.
27.04.

05.05. 18.05.
25.05.

юни

юли

142 лв

212 лв

142 лв

355лв

355 лв

01.06.
15.06.
29.06.

13.07.
27.07.

 

август

септември

142 лв

 212 лв

142 лв

355лв

355 лв

10.08.
24.08.

07.09.
22.09.

октомври

декември

142 лв

212 лв

142 лв

355лв

355 лв

05.10.
19.10.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с лицензиран автобус за международен превоз;

2 нощувки със закуски в 2*/3* хотел в Синая;

Панорамна обиколка на Букурещ;

Екскурзоводско обслужване по маршрута;

Медицинска застраховка с асистанс и покритие 2000 евро на ЗАД АРМЕЕЦ Всички гранични, пътни и магистрални такси.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

Входните такси на посещаваните обекти:

Музей на селото в Букурещ  – 15 леи

Замъка „Пелеш” – 30 леи за възрастен / 15 леи за лица над 65 год. / 7,5 леи за ученици и студенти, срещу

задължително представяне на съответен документ.

Замъка „Бран” – 35 леи за възрастен / 25 леи за лица над 65 год. / 20 леи за студенти – срещу задължително

представяне на съответен документ / 7 леи за деца и ученици, също срещу представяне на документ.

Необходими документи:Лична карта с валидност поне 6 месеца от датата на отпътуване;

За деца до 18 г., пътуващи без родителите или само с един от тях - оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че родителят, който не пътува е съгласен детето да пътува в чужбина  За деца до 18 г. пътуващи с двамата родители, които са с различни фамилни имена – акт за раждане (копие и оригинал)

За български граждани не се изисква виза за Румъния.
 

По желание (срещу допълнително  заплащане ) празнична вечеря в битов ресторант с традиционни румънски ястия

и музика на живо.

 

Промяна на пакетната цената е възможна при:

Увеличаване стойността на транспортните разходи, в т.ч. на горивото;

Увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси;

Промяна в обменния валутен курс, относим към договора, в периода между сключването му и датата на отпътуването.

Други условия:

Препоръчително е допълнителните екскурзии и мероприятия по програмата да се заявяват и заплащат при резервация;

Местата в автобуса се разпределят по реда на записване;

Конкретни номера на седалки и предни места в автобуса не се гарантират!

Не се приемат рекламации и оплаквания във връзка с разпределението на туристите в автобуса. 

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните      гранични власти.

При поскъпване на горивата, фирмата организатор си запазва правото да повиши цената на транспорта за предстоящи пътувания, независимо кога са резервирани и заплатени. Срок за уведомяване при настъпване на такова обстоятелство – 7 дни

Застраховка „Отмяна от пътуване“:

Виватурс ЕООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

 

*Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Всичко необходимо, съгласно чл.80  от ЗТ може да получите в офиса на ВИВАТУРС!