Израел - древност и съвремие 2017- 6 дни от10.11.2017

Facebook


 

Израел - древност  и съвремие 2017


 

6 дни / 5 нощувки


Дати на отпътуване:

10.11.2017 г.


Маршрут: 
София – Тел Авив (летище Бен Гурион) - Йерусалим – Витлеем - Йерусалим - Йерихон - Каср ал Яхуд - Мъртво море - Кумран - Назарет - Тиберия - Капернаум - Табха- Кана - Мегидо - Акра - Хайфа - Кесария-Тел Авив - Яфо - София


 

1 ден – София – Тел Авив (летище Бен Гурион) - Йерусалим – Витлеем 
Пристигане на летище Бен Гурион - 13.30 ч. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Отпътуване за Йерусалим и Витлеем. Панорамна гледка от Маслинения хълм към столицата Йерусалим: разположен е в южната част на плато, част от Юдейските планини и включва Елеонския хълм на изток и хълма Скопий на североизток от центъра на града. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос – Витлеем и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ - голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден и Давид - вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Вечеря и нощувка във Витлеем. 
2 ден – Витлеем - Йерусалим 
Закуска. Туристическа програма в Йерусалим - съгласно конституцията на държавата Израел, нейна единна и неделима столица. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина - традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес това събитие напомнят една базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години; Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) - това e улицата в древния Йерусалим, по която е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието - Голгота; храмовият комплекс Божи гроб - най-святото място на Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос; Стената на плача - единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Това название идва от това, че евреите често отивали там, за да тъжат за гибелта на храма; Хълмът Сион (Давидовият град) - гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Посещение на Новия град на Йерусалим: парламента на държавата Израел (Кнесет), Министерствата на Израел, Музея на Израел (отвън). Вечеря и нощувка във Витлеем. 
3 ден – Йерихон - Каср ал Яхуд - Мъртво море - Кумран - Назарет - Тиберия 
Закуска. Отпътуване за Йерихон - най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света: поглед към Манастира на изкушенията - намира се в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Посещение на Каср ал Яхуд – мястото на кръщението на Иисус Христос на река Йордан. Заминаване за Мъртво море - най-ниското място в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за къпане в най-соленото море. Посещение на Кумран – известен с откритите там най-древни ръкописи, на иврит, на Стария Завет. Отпътуване за град Назарет, където Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария, че ще роди Син Господен и където Христос е живял по-голяма част от Своя живот: посещение на църквата „Благовещение“ и работилницата на Свети Йосиф. Заминаване за град Тиберия. Вечеря и нощувка. 
4 Ден - Капернаум - Табха - Планината на Блаженствата 
Закуска. Заминаване за Капернаум - споменава се в Новия Завет, като център на дейността на Христос в Галилея: посещение на останките от древната синагога и руините на къщата на св. ап. Петър. Преминаване към Табха, мястото на "Чудото с умножаването на рибите и хляба", посещение на църквата на умножаването с подова мозайка от четвърти век. Отпътуване към планината на Блаженствата, мястото, където Иисус е казал прочутата си проповед. Гледка към голанските възвишения. Вечеря и нощувка в Тиберия. 
5 ден - Кана - Мегидо - Акра - Хайфа - Кесария 
Закуска. Отпътуване за Кана Галилейска – там Христос извършва своето първото чудо превръщайки водата във винo. Продължаване към Мегидон. Св. Иоан Богослов в своята книга „Откровение“ споменава тази долина като Армагедон – мястото на последната битка между Доброто и Злото. Посещение на археологическите разкопки в Мегидон, включително добре запазената водоснабдителна система на древния град. Заминаване за Акрa, една от последните военни бази, и столица на кръстоносците за повече от един век. Посещение на цитаделата на хоспиталиерите, тунелите на тамплиерите, древният град и пристанището. Разглеждане на красивия пристанищен град Хайфа, сгушен на брега на Средиземно море - панорамна гледка към Бахайските градини и залива на Хайфа. Отпътуване на юг по протежението на крайбрежните равнини до Кесария, столица на Юдея по времето на римляните: разглеждане на акведукта. Вечеря и нощувка в Нетания или района на Тел Авив. 
6 ден - Тел Авив - Яфо 
Закуска. Посещение на църквата с гроба на Свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение предлагащо неоценима гледка към брега на Тел Авив с неговите плажове: посещение на района старото пристанище с чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни, скрити в тесните павирани улички. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет за България в 18:30 ч. Пристигане на летище София около 21:30 ч. 


 


 

Дата

Възрастен в двойна стая

Единична стая

Възрастен на допълнително легло

Дете (0-11.99) на допълнително легло

17.03.2017 г.

1448 лв.

1833 лв.

1418 лв.

1348 лв.

21.04.2017 г.

1448 лв.

1833 лв.

1418 лв.

1348 лв.

10.11.2017 г.

1448 лв.

1833 лв.

1418 лв.

1348 лв.

Цената включва: 

 • самолетен билет София-Тел Авив-София с редовен полет на авиокомпания Ел Ал с включен багаж

 • летищни такси (295 лв. към 30.09.2016г.)

 • 5 нощувки със закуски и вечери:

o 2 във Витлеем -(хотел Shepherd Bethlehem 3* http://www.shepherdbethlehem.com/ или подобен) 
o 2 в Тиберия - (хотел Dona Gracia 3* http://donagracia.com/ или подобен) 
o 1 в Нетаня /Тел Авив - (хотел Margoa 3* http://www.hotelmargoa.co.il/ или подобен) 

 • екскурзовод на български език по целия маршрут

 • луксозен автобус с безплатен WIFI

 • саунд система със слушалки по време на туровете

 • всички трансфери по програмата

 • всички екскурзии по програмата

 • входни такси за обектите по програмата

 • сертфикат за хаджийство

 • водач на групата от България

 • медицинска застраховка асистънс – Модиал Асистанс – 10 000 евро


Цената не включва: 

 • такса обслужване за екскурзоводите на място – 5 долара на турист на ден (заплащат се в Израел)

 • застраховка "Отмяна на пътуване" (информация за нея - в офиса ни)


 

 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 25.

 • Депозит: 450 лв..

 


 

Застраховка „Отмяна от пътуване“:

Виватурс ЕООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

 

*Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Всичко необходимо, съгласно чл.80  от ЗТ може да получите в офиса на ВИВАТУРС!