ПРАГА-ДРЕЗДЕН-ВИЕНА-БРАТИСЛАВА-БУДАПЕЩА - 06.08.2019 - 296 ЛВ

Facebook

В сърцето на Европа

 

СПЕЦИАЛНА ОФЕРТА

06.08. - 296 лв.

*Промоционалната ни цена е валидна до изчерпване на промо-местата!


1 Ден: (София - Прага: 1285 км.)

Възможност за двупосочен трансфер от Вашия град до София. Вижте градовете, от които е възможно отпътуване от бутона „Цени“. Отпътуване от София в 15:00 ч. Нощен преход.


2 Ден: Прага

Пристигане в Прага на обяд. Чешката столица често е сравнявана по красота с Париж, нейната дълга история създава за посетителите прекрасна плетеница от старинни катедрали, скрити дворчета, старомодни барове и уютни кафенета. Дали ще се насладите на блясъка на слънцето по покривите на кулите, на мелодия на Дворжак от отворен прозорец или на невероятната бира – градът ще се запечати в сърцата ви завинаги. По желание и на доплащане : пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод – емблематичните Храдчани, Мала страна, Старе месте, Астрономическия часовник. Настаняване. Нощувка в района на Прага.


3 Ден: (Прага - Дрезден: 150 км.)

Закуска. По желание и на доплащане  -  екскурзия до Дрезден. Градът лежи на около 30 км северно от границата с Чехия в басейна на р. Елба, място с прекрасен климат и стратегическа позиция. След разрушенията от Втората световна война и десетилетия комунистически режим, градът се издига като Феникс от пепелта и днес е вибриращ център на културни и развлекателни прояви. Повечето от прекрасните му архитектурни забележителности – свързани с дългата история на града и управлението на саксонските крале – са върнати към предишния им блясък и Дрезден днес с право си е заслужил името „Бижуто на Севера”, с прекрасен център в стил рококо и барок. Туристическа програма в града: архитектурния комплекс Цвингер, Земпер-опер, Катедралата Фрауенкирхе. Възможност за посещение на Цвингера, където се помещава Дрезденската галерия. Връщане обратно в хотела. Нощувка.


4 Ден: (Прага - Виена: 330 км./Виена - Братислава: 80 км.)

Закуска. Отпътуване за Виена. Пристигане около обяд и по желание и на доплащане – туристическа програма в австрийската столица. Град, в който на всяка крачка те лъхва история, но същевременно срещаш съвременни музеи, оживени заведения и тихи кътчета за опознаване, това е Виена. По време на обиколката ни ще видим дворците Белведере, Хофбург, църквата Св. Стефан, Грабен, Колоната на чумата, Хундертвасерхаус , ще Ви запознаем с интересната история на местните династии и ще Ви оставим възможност да вдишате атмосферата на този невероятен град. Отпътуване за Братислава. Нощувка в района на Братислава.


5 Ден: (Братислава - Будапеща: 200 км.)

Закуска. Отпътуване за Будапеща. Мирен и кипящ, огромен и все пак дружелюбен, градът е съкровищница от стари сгради, минерални извори, невероятна кухня и бунтарски дух. Река Дунав се простира на 28 км през града, а хълмовете създават живописна рамка на изисканите сгради в стил барок, неокласика и сецесион. По желание и с допълнително заплащане – туристическа програма в града – панорамна и пешеходна обиколка, при която ще видим Площада на героите, Рибарските кули, Парламента, църквата „Св. Матияш” и др. Следобяд отпътуване за България. Нощен преход.


6 Ден: София

Сутринта пристигане в София, по обяд в Плевен и останалите градове.

 

 

Дати

Изхранване

Tурист в двойна стая

Eдинична стая

Tрети възрастен

Дете (0-12)

18.06.2019

Нощувка и закуска

319.00 лв. STOP

419.00 лв.STOP

319.00 лв.STOP

287.00 лв. STOP

06.08.2019

Нощувка и закуска

296.00 лв.

419.00 лв.

296.00 лв.

287.00 лв.

- Посочените цени са в лева, на човек за посочения период. 
- Цената за дете е валидна при настаняване с двама възрастни. 

Забележка: *Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата.


Цената включва:

 • Транспорт с туристически автобус;

 • 3 нощувки със закуски в хотели 3* в районите на: (Прага - 2, Братислава - 1);

 • Водач по време на цялото пътуване;

 • Участие във всяка от игрите с награди по време на пътуването;

 • Безжична аудио система по време на туристическите обиколки.

Цената не включва:

 • Трансфери от Вашия град до сборен пункт в София;

 • Сити такси в размер между 2 и 4 евро на човек на нощувка;

 • Допълнителни екскурзии и входни такси за туристическите обекти;

 • Медицинската застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" в ЗАД "Армеец".

Допълнителни екскурзии: 

 • "Обиколка на Прага" - 10 €, за деца до 12г. - 5 €;„

 • "Обиколка на Дрезден" - 35 €, за деца до 12г. - 15 €;

 • "Обиколка на Виена" - 15 €, за деца до 12г. - 7 €;

 • "Обиколка на Будапеща" - 10 €, за деца до 12г. - 5 €; 

 • Корабче по р. Дунав – 20 €, за деца до 12г - 10 €.

Препоръчваме допълнителните екскурзии да се заявяват и доплащат в офисите на туроператора, при заплащането на място цената е с 20% по-висока от обявената.​​​​​​​

Предлагаме Ви тръгване от Вашия град до сборен пункт: Автогара "Сердика" в София

 • Враца (от автогарата) / 20 лв.

 • Ботевград (от Лукойл до магистралата) / 20 лв.

 • Луковит (от площада пред полицията) / 20 лв.

 • Плевен (от офиса на бул. Данаил Попов 12) /20 лв.

 • Пловдив (пред автогара “Юг”) / 39 лв.

 • Ст. Загора (от автогарата) / 39 лв.

 • Нова Загора / 39 лв.

 • Сливен (пред ЖП гарата) / 49 лв.

 • Ямбол (пред автогарата) / 49 лв.

 • Бургас (от OMV до хотел Мираж) / 59 лв.

* Цените са за двупосочни трансфери до София и обратно.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
 

Тур Прага - ЧЕХИЯ, ПРАГА (ПРАГА)

Чешката столица често е сравнявана по красота с Париж, нейната дълга история създава за посетителите прекрасна плетеница от старинни катедрали, скрити дворчета, старомодни барове и уютни кафенета. Дали ще се насладите на блясъка на слънцето по покривите на кулите, на мелодия на Дворжак от отворен прозорец или на невероятната бира – градът ще се запечати в сърцата ви завинаги. При възможност настаняване в хотела. По желание и на доплащане : пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод – емблематичните Храдчани, Мала страна, Старе месте, Астрономическия часовник.

Цената включва
 • Екскурзоводско обслужване на български език.
Цената не включва
 • Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание на клиента, извън туристическата обиколка;
 • Лични разходи.
Ден на провеждане:
на 2 -ри ден от екскурзията
Цена за възрастен: 19.00 BGN
Цена за дете: 10.00 BGN


 

Тур Дрезден - ГЕРМАНИЯ, ДРЕЗДЕН (ДРЕЗДЕН)

Градът лежи на около 30 км северно от границата с Чехия  в басейна на р. Елба, място с прекрасен климат и стратегическа позиция. След разрушенията от Втората световна война и десетилетия комунистически режим, градът се издига като Феникс от пепелта и днес е вибриращ център на културни и развлекателни прояви. Повечето от прекрасните му архитектурни забележителности – свързани с дългата история на града и управлението на саксонските крале – са върнати към предишния им блясък и Дрезден днес с право си е заслужил името „Бижуто на Севера”, с прекрасен център в стил рококо и барок. Туристическа програма в града: архитектурния комплекс Цвингер, Земпер-опер, Катедралата Фрауенкирхе. Възможност за посещение на Цвингера, където се помещава Дрезденската галерия.

Цената включва
 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Екскурзоводско обслужване на български език.
Цената не включва
 • Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание на клиента, извън туристическата обиколка;
 • Лични разходи.
Ден на провеждане:
на 3 -ти ден от екскурзията
Цена за възрастен: 68.00 BGN
Цена за дете: 29.00 BGN


 

Обиколка на Виена - АВСТРИЯ, ВИЕНА (ВИЕНА)

Дворецът "Белведере", един от най-хубавите барокови образци в света, принадлежал на Хабсбургите; Виенската опера, където ежегодно се провежда оперен бал; булевард "Рингщрасе", изграден на мястото на старата крепостна стена;Парламентът със статуята на Атина Палада; Кметството - внушителна сграда в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият увеселителен парк в Европа "Пратер" със символа на Виена - Виенското колело
Пешеходна обиколка с местен екскурзовод на български език в старата част на Виена: Площад Мария Терезия, където се намират двата музея – близнаци - Музея на история на изкуството и Природо-научния музей;"Хофбург" - резиденция на династията на Хабсбургите в продължение на 600 години; "Площад Грабен" със своята интересна Колона на чумата, в характерния за града бароков стил. На колоната са изобразени множество скупчени облаци, около които са разположени статуи на светци, отправящи горещи благодарствени молитви за отмирането на чумната епидемий; "дантелената" катедрала Свети Стефан - разположена в самото сърце на австрийската столица, катедралата е не само емблема на града, но и един от нейните най-важни паметници на готическата архитектура. 

Цената включва
 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Екскурзоводско обслужване на български език.
Цената не включва
 • Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание на клиента, извън туристическата обиколка;
 • Лични разходи.
Ден на провеждане:
на 4 -ти ден от екскурзията
Цена за възрастен: 29.00 BGN
Цена за дете: 14.00 BGN


 

Разходка с корабче по р. Дунав - УНГАРИЯ, БУДАПЕЩА (Будапеща)

Насладете се на чаша изкрящо вино, по време на едночасовата разходка с корабче по река Дунав. Изживяване, което заслужавате!

Цената включва
 • Билет за корабче по Дунава;
 • Чаша вино.
Цената не включва
 • Лични разходи.
Ден на провеждане:
на 5 -ти ден от екскурзията
Цена за възрастен: 39.00 BGN
Цена за дете: 20.00 BGN


 

Обиколка на Будапеща - УНГАРИЯ, БУДАПЕЩА (БУДАПЕЩА)

Парламента – една от най-големите парламентарни сгради в света, смесица от различни архитектурни стилове; крепостният хълм “Будавар” с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; катедралата “Св. Матяш”, носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата – издигната от Хабсбургите, за да защитава “перлата на Дунава” от нападения; Площадът на героите – огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария. Следва пешеходна разходка по най-красивата улица на Будапеща - Ваци. 

Цената включва
 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Екскурзоводско обслужване на български език.
Цената не включва
 • Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание на клиента, извън туристическата обиколка.
 • Лични разходи.


 
Ден на провеждане:
на 5-ти ден от екскурзията
Цена за възрастен: 19.00 BGN
Цена за дете: 10.00 BGN


 

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Всичко необходимо, съгласно чл.80  от ЗТ може да получите в офиса на ВИВАТУРС !